Фъстъчено масло със сусам - 500 гр

18.80лв

Състав:Печени фъстъци 90%, Печени сусамови ядки 10.00%

Фъстъченото масло е сравнително нов хранителен продукт, като комерсиализирането му става в началото на миналия век, около 1903 г . Родина на фъстъченото масло е САЩ и логично там е най-масовото му производство – повече от половината от произведените фъстъци отива за направата на този продукт за мазане. Популярността му е голяма и в англоезичните страни и техните бивши колонии като Канада, Австралия, Великобритания, Южна Африка, Нова Гвинея, Нова Зеландия, Филипини и Нидерландия.

Фъстъчено масло със сусам - 500 гр

Ползите за здравето, които този естествен продукт предлага включват понижаване на риска от сърдечни и онкологични заболявания, а също и от диабет и дегенеративни нервни заболявания. Също така помага за понижаване на кръвното налягане при хипертония и намалява риска от заразяване с вирусни и гъбични инфекции.

Редовната консумация на фъстъченото масло със сусам на NutVit осигурява повишен прием на протеин, полиненаситени и мононенаситени мазнини. Известно е, че фъстъците не съдържат вредните наситени мазнини и това позволява редовната им консумация. Именно поради тази причина хората, опасяващи се да не напълнеят могат да бъдат спокойни - благодарение на съдържанието си на ненаситени мазнини този продукт е подходящо дори и за онези, които биха искали да се лишат от някой и друг килограм или просто да поддържат своето оптимално тегло.

Ненаситените мазнини налични във фъстъченото масло със сусам на NutVit помагат за намаляването на лошия холестерол (LDL) в кръвта и спомагат за разпространението на добрия холестерол (HDL). Което от своя страна намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Също така могат да предотвратят повята на диабет тип 2, тъй като подобряват инсулиновата чувствителност.

Като източник на витамини и антиоксиданти фъстъченото масло подсилва имунната система и подобрява общото здравословно състояние. То подпомага растежа и развитието на костите и мускулите и намалява риска от различни заболявания.

Сусамените семена съдържат най-високата концентрация на фитостероли, химически те наподобяват холестерола. Те също помагат за намаляване на нивото на холестерола в кръвта, подобряване на имунитета и намаляване на риска от някои видове онкологични заболявания.

Информация за алергени: Този продукт съдържа фъстъци

Продуктът е произведен с среда в която се използват, като суровини: шам, сусам, бадеми, кашу и може да съдържа следи от тях.

Продукт без добавена захар и сол.

Продуктът не съдържа консерванти, оцветители, палмово масло, захар или сол.

На повърхността на маслото може да се утаи ценно и ароматно фъстъчено олио. Преди консумация разбъркайте!

Съхранение: В оригинални опаковки, на сухо и прохладно място, 24 месеца от датата на производство;

Количество: Опаковка с нето тегло е 500.00 g;

Добави към кошницата:

  • Модел: 1-04-027
  • 1000 Брой в наличност
  • Произведено от: Ostrovit


Вашият IP адрес е: 54.145.83.79
Copyright © 2018 YourSofia.com. Powered by Zen Cart.