Л-аргинин - L-arginine - 300 капсули

102.40лв

Л-аргинин - L-arginine - 300 капсули

Л-аргинин - L-arginine - 300 капсули

Състав: L-аргинин хидрохлорид; Витамин С (аскорбинова киселина); емулгатор- магнезиев стеарат; пълнител – микрокристална целулоза; оцветител – титаниев диоксид; желатин от животински произход (телешки) -твърда желатинова капсула;

Действие: Аргининът е основна аминокиселина, служи като структурен елемент при синтеза на протеините. Тя участва и в много биохимични процеси, свързани с нормалните физиологични реакции на тялото. L-аргинин подкрепя имунната функция и действа благоприятно и повреме на тренировъчния процес.

Аргининът е основен прекурсор на азотния окис, който помага да се поддържа тонус на кръвоносните съдове.

Една от най-добрите ползи от Л-аргинин е това, че намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Какво представлява Аргинина?
Аргининът е алифатна аминокиселина, която в организма съществува в свободно състояние или влиза в състава на много белтъци, силно застъпена е при протамините (нискомолекулни ядрени белтъци, които заместват хистоните в късните етапи на сперматогенезата) и хистоните. Аргининът допринася за ускорената синтеза на соматотропен хормон и на други хормони. Участва в образуването на урина и в обмяната на азота. Аргининът е донор и естествен преносител на азот. Нитрозо-групата е основното вещество, регулиращо тонуса на артериалните съдове, от което зависи диастоличното налягане (при недостиг на аргинин то нараства). Аргининът участва в цикъла на преаминиране (орнитин-цитрулин-аргинин) и извеждане от организма на крайния азот, който е продукт от разпадането на белтъците. Аргининът е носител и донор на азота, необходим за синтезата на мускулна тъкан – способства за увеличаване на мускулната маса и намаляване на мазнините при нормално физическо натоварване. Аргининът притежава и психотропни ефекти, като способства за подобряване на настроението, активността и половата функция.

Защо да приемате Л-Аргинин?
Когато приемат аргинин трениращите подсилват имунната си система, и по този начин могат да тренират по-добре и да избегнат неприятните последици от пренатоварването. L-Arginine участва в протеиновия синтез в организма. Помага за изграждането на мускулите, производството на сперматозоиди, елиминирането на крайни токсични продукти на обмяната. Тези, които използват стероиди, е желателно да приемат допълнително аргинин, тъй като често тези хора имат повишени нива на лош холестерол – състояние, което се подобрява именно с приемането на аргинин. Хората, които са с наднормено тегло, или които се възстановяват от травма, както и тези с проблеми с ерекцията също биха усетили подобряване на физическото си състояние, ако приемат Л-Аргинин.

Какви други функции има Аргинина?
Аргининът играе ключова роля при клетъчното делене. Редуцира времето за заздравяване на рани и е особено важен при фрактури на костите. Ускорява изхвърлянето на токсичния амоняк от организма. Стимулира синтеза на растежни хормони. Стимулира натрупването на мускулна маса. Потиска натрупването на мазнини и намалява риска от сърдечни заболявания. Прекурсор е на синтезата на азотен оксид и подпомага понижаването на кръвното налягане. Може да се използва и при синтезата на полиамини. Всяко човешко тяло има нужда от определено количество аргинин. Хората, които имат нужда от тази аминокиселина са подрастващите деца, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора. При децата той е много важен, защото защитава и подпомага развитието имунна система.

Предназначение: L-Arginina 1000 Y Vitamin C е предназначена за активноспортуващи лица и допринася за по високата производителност по време на тренировка.

Начин на употреба:Преди или след тренировка. Два пъти на ден по две капсули. Консумира се с по една чаша вода.
Препоръки:. За постигане на максимален ефект, се препоръчва приемът да продължи не по-малко от 2 месеца, след което може да се направи почивка.
Противопоказания: При свръхчувствителност към някоя от съставките.
Странични Действия: Не са наблюдавани в посочените дози.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Продуктът не е лекарствено средство!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!
Не се препоръчва на деца, бременни и кърмещи жени!
Съхранение: На сухо и прохладно място до 25ºС.

Количество:300 бр. капсули по 704.6 mg нето тегло е 211.38 g.


Добави към кошницата:

  • Модел: 102041
  • 941 Брой в наличност
  • Произведено от: Vit.O.Best


Вашият IP адрес е: 54.224.28.203
Copyright © 2018 YourSofia.com. Powered by Zen Cart.