Витамин В комплекс (Complesso B)

13.90лв

Витамин В комплекс (Complesso B)


Състав: калциев фосфат, микрокристална целулоза; витаминна смес [витамин РР (никотинамид) витамин В5 (D-калциев пантотенат), витамин В12 (цианкобаламин), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), витамин В2 (рибофлавин), витамин В1 (тиамин хидрохлорид), фолиева киселина (птероилмоноглутаминова киселина), биотин (D-биотин)]; антислепващи агенти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид; хидроксипропилметилцелулоза, стеаринова киселина; титаниев диоксид и железен оксид.

Действие: Витамин В комплекс е съчетание от витамини, включващо осем витамина от група В. Те изпълняват редица функции в човешкия организъм и оказват множество ползи.

Витамини В комплекс подпомагат превръщането на храната в глюкоза, която осигурява на тялото нужната му енергия. Подпомагат усвояването на мазнините и протеините, и функцията на нервната система.

Витамин В1, познат още като тиамин, подсилва имунната система и подобрява устойчивостта на организма в условия на стрес.

Витамин В2 (рибофлавин) помага на тялото да разгради и усвои приетите под формата на храна въглехидрати, мазнини и протеини. Този тип B витамин е необходим и за запазването и поддържането на кожата, вътрешността на червата и кръвните клетки здрави. Рибофлавинът може също да увеличи нивата на енергия, да стимулира имунната система, както и да помогне при акне, мускулни крампи, и др.

Витамин В3, ниацин, понижава нивата на лошия LDL холестерол като същевременно повишава нивата на полезния HDL холестерол. По този начин предпазва от запушване и втвърдяване на артериите.

Витамин В5 (пантотенова киселина) е необходим за ежедневното извършване на множество биохимичните реакции в организма. Пантотеновата киселина изпълнява важна роля в производството на хормони, нужни за правилния растеж.

Витамин В6 или пироксидин освен, че подсилва имунитета, спомага за производството на някои хормони, а също и за производството на невротрансмитери.

Поддържането на нужното количество витамин В9 (фолат) е важно, защото той играе роля в синтеза и репликацията на ДНК. Той стимулира растежа на клетките и тъканите. Освен това е важен за насърчаването на правилното развитие на плода при бременни.

Витамин В12 е от съществено значение за изграждането на кръвните клетки и поддържането на здрави нервни клетки в организма. Дефицитът на този витамин може да доведе до анемия. Неговият недостиг причинява умора, запек, загуба на тегло и може да предизвика състояния като депресия, объркване, и деменция.

Витамин В комплекс (Complesso B)

Препоръчителен прием: 1 таблетка дневно, с чаша вода. Приемайте поне един час преди или след ядене.

Количество: 24 таблетки

Добави към кошницата:

  • Модел: 105034
  • 966 Брой в наличност
  • Произведено от: Matt


Вашият IP адрес е: 54.158.208.189
Copyright © 2018 YourSofia.com. Powered by Zen Cart.